аристократски

aristocratic
* * *
aristocratic

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • аристократизам — (грч anstokrateomai има аристократски устав) 1. аристократски систем на владеење, 2. извонредно фино, благородничко однесување …   Macedonian dictionary

  • весп — (скр. од анг. white anglo saxon protestant бел англосаксонски протестант) израз за аристократски Американец што изигрува потомок на првите доселеници во Нова Англија …   Macedonian dictionary

  • фанариоти — (грч. phanari) мн. 1. првобитно: назив на некои аристократски грчки семејства во цари градскиот кварт Фанар, познати како огорчени противници на преродбата на народите во Турција во 20. век 2. подоцна: назив за сите Грци во Турција богатите имале …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.